Ehdokkaat puoluehallituksen jäseniksi

Jenni Aikio 
Paavo Alander 
Merve Caglayan
Markus Drake 
Olga Haapa-aho 
Petteri Heikkinen 
Juha Huhtala 
Perttu Jussila
Julianna Kentala
Johanna Kohvakka
Lotta Kortteinen

Mari Kousa-Kuusisto
Sakari Kouti 
Suvi Kukkonen 
Jussi Laaksonen 
Timo Lahti 
Hanna-Leena Laitinen
Anssi Lepistö 
Tommi Liinalampi 
Meri Lumela 
Tuija Luhta
Leena Lyytinen
Hanna-Kaisa Lähde 

Marja Lähde 
Jani Méling 
Lea-Elina Nikkilä 
Tuomas Ojajärvi
Henna Partanen
Riina Puusaari
Laura Pullinen 
Anne Roponen 
Heikki Savola
Sameli Sivonen
Hannu Tuominen
Jukka Söderholm
Valtteri Törmänen


 

Merve Caglayan

Olen Merve Caglayan, 25-vuotias nuori ja Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry esittää minua puoluehallituksen jäseneksi.

Opiskelen tällä hetkellä tietojenkäsittelytieteitä Tampereen yliopistossa, mutta polkuni niin politiikkaan kuin korkeakouluun ei ole ollut se totutuin. Olen aikaisemmin työskennellyt sukelluskeskuksessa sukeltajana ja vakuutusyhtiössä vahinkokäsittelijänä, samalla kun suoritin loppuun iltalukiota.

Olisin hyvä puoluehallituksen jäsen; ymmärrykseni tehdä politiikkaa erilaiset ihmiset huomioiden on kasvanut näiden vuosien ansiota. Toiminkin tällä hetkellä kaupunginvaltuuston varavaltuutettuna, kaupunginhallituksen varajäsenenä sekä konsernijaoston varsinaisena jäsenenä. Istun myös kaupunginhallituksen edustajana sosiaali- ja terveyslautakunnassa ja olen toiminut Tampereen ammattikorkeakoulun TAMK:n hallituksessa.

Erikoisalaani on koulutuspolitiikka, sosiaalipolitiikka, maahanmuuttopolitiikka sekä tasa-arvo ja yhdenvertaisuusasiat. Tällä hetkellä toiminkin täysipäiväisessä luottamustoimessa Tampereen ylioppilaskunnan hallituksen sosiaalipoliittisena vastaavana.

Ohessa vielä TEDx puheeni Sekä vaalivideoni.

 

Markus Drake

Olen Markus Drake, ja minua esittää jatkokaudelle puoluehallitukseen Helsingin Vihreiden uudehko jäsenjärjestö, Brysselin Vihreät. Olen itse aktiivinen Brysselin Vihreissä, toimin yhdistyksen puheenjohtajana, ja olen ylpeä siitä miten toimintamme Vihreiden ensimmäisenä ulkomaanosastona on lähtenyt käyntiin. Toimintaamme on kuulunut kaikkea instituutiovierailuista Pekan presidenttivaalitapahtumien järkkäämiseen, paikallisten Ecolo/Groen-aktivistien kampanjatyöstä vaalivalvojaisiin. Meidän eduskuntavaalivalvojaisissa oli yli 40 ihmistä paikalla!

Olen toiminut puoluehallituksessa jo kaksi vuotta. Oma lempialueeni on EU- ja Eurooppapolitiikka, mutta pyrin myös siirtämään usein kovin lyhyellä tähtäimellä tapahtuvaa päätöksentekoamme enemmän strategisiin ja politiikan suuria muutosvaiheita ymmärtäviin suuntiin.

Ennen puoluehallitusta toimin neljä vuotta puoluevaltuuskunnan jäsenenä, tein puolueen palkattuna vaaliduunarina yhden kuntavaalibussikiertueen ja yhdet kuntavaalit Helsingin Vihreiden mökistä vastaavana. Sitä ennen ja siinä välissä olen tehnyt kaksi jaksoa Euroopan Vihreiden Nuorten pääsihteerinä, ja olin saman järjestön hallituksessa kaksi kautta. Olen ollut aktiivinen Vihreissä alkaen 2001.

 

Perttu Jussila

Olen Perttu Jussila ja minua esittää puoluehallitukseen Pirkanmaan Vihreät. Päivätyökseni olen toiminnanjohtajana keilahallilla Tampereella, opintoja olen suorittanut politiikan tutkimuksesta. Olen toiminut Suomen Keilailuliiton puheenjohtajana vuodesta 2017 ollen Suomen historian nuorin urheilujärjestön puheenjohtaja. Lisäksi olen Tampereella Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen.

Olen tehnyt paljon työtä yhdistysten hitsaamiseksi yhteen kattojärjestön kanssa toimivammaksi kokonaisuudeksi urheilujärjestöjen puolella ja koen tämän saman oleman keskeistä myös puolueen kehittämisessä. Minulle tärkeintä on se, että jokainen kokee tulleensa kuulluksi. Organisaatioiden suurin voimavara ovat niissä toimivat ihmiset ja tätä pitää pystyä hyödyntämään tehokkaasti. Puoluehallituksessa tehdään keskeistä työtä puolueen organisaation kehittämiseksi ja tämä on juuri se osa-alue, jolla olen tehnyt ansiokasta työtä.

 

Julianna Kentala

Olen 34-vuotias junantuoma helsinkiläinen vihreä aktiivi ja kolmen lapsen äiti. Työkseni teen apulaispormestarin erityisavustajana Helsingistä vihreämpää kaupunkia.

Olen tehnyt töitä vihreiden tavoitteiden eteen pian 10 vuotta. Olen ehtinyt toimia kahdessa piirissä ja yhdessä nuorisojärjestössä, puoluevaltuuskunnassa, työskennellä eduskunnassa ja piiritoimistolla, osallistua vaalikampanjoihin, työryhmiin, neuvotteluihin, ohjelmatyöhön ja vihreän viestin kirkastamiseen ja välittämiseen.

Olemme huikeiden vaalivoittojen jälkeen uuden edessä. Johtomme on uudistumassa ja ministerisalkkumme painavia. Kasvanut kansanedustajamäärä lisää resursseja ja mahdollistaa toiminnan vahvistamisen ja kehittämisen.

Hallitusvastuussa yhä tärkeämpää on arvojemme ja ratkaisujemme uskottava, kirkas ja lähestyttävä esittäminen. Yhtä tärkeää on tehtyjen ratkaisujen perustelu jäsenistölle.

Haen puoluehallitukseen, koska minulla on halua ja intoa osallistua puolueen käytännön johtamiseen ja kehittämiseen. Uskon, että siihen minulla on eniten annettavaa. Haluan olla luomassa jäsenille paremmat yhteydet päivänpolitiikkaan ja huolehtimassa että viesti kentän ja puoluejohdon välillä kulkee. Olen ahkera, sanavalmis ja kuunteleva. Osaan tarpeen vaatiessa sekä kannustaa että kyseenalaistaa.

Johanna Kohvakka

Esittäjä: Viite - Tieteen ja teknologian vihreät ry
Titteli: Hankejohtaja / kiertotalous

Tärkeimmät luottamustehtävät:

 • Viite - Tieteen ja teknologian vihreiden puheenjohtaja 2019
 • Poliittisen tavoiteohjelman työryhmä 2017-2018
 • Viite - Tieteen ja teknologian vihreiden I varapuheenjohtaja 2016-2018
 • Talous- ja työllisyystyöryhmä 2016-2017
 • Etelä-Helsingin vihreiden puheenjohtaja 2015
 • Talouspoliittinen työryhmä 2014-2015

Olen Johanna Kohvakka, kestävän kehityksen ja kiertotalouden projektien parissa työskentelevä helsinkiläinen. Viimeisimmän vuoden aikana olen vetänyt teollisuuden ruokahävikkiä taklaavaa Smart & Clean -säätiön osaprojektia, ideoinut panttijärjestelmän laajentamiseen tähtäävän kokeilun, toiminut neuvonantajana Kyproksen ympäristöministeriössä sekä kirjoittanut kirjan "Hyvä, paha muovi - vähennä viisaasti". Vihreissä toimin tällä hetkellä Viitteen puheenjohtajana.

Olen mukana vihreissä, koska vihreät ajavat politiikkaa, jossa kohtaavat juuri oikealla tavalla sekä arvot, tieteellinen maailmankatsomus että vahva halu tehdä parempaa maailmaa niin nykyisille kuin tulevillekin sukupolville. Uskon, että yhä useampi suomalainen jakaa vihreän arvomaailman ja tavoitteet, joten meillä on kaikki avaimet käsissämme nousta seuraavissa eduskuntavaaleissa pääministeripuolueeksi. Tarvitaan vain vakuuttavaa, yhtenäistä politiikan tekoa, joka pohjautuu tutkittuun tietoon ja vihreisiin arvoihin sekä selkeää, faktapohjaisesti argumentoivaa viestintää. Äänestäjäpohjan laajentamiseksi olisi hyvä panostaa myös vakuuttavaan talouden ja yrittäjyyden teemojen esille tuomiseen.

Haen vihreiden puoluehallitukseen Viitteen edustajaksi. Politiikassa haluan edistää nimenomaan tieteelliseen tutkimukseen ja asiantuntijatietoon pohjautuvaa päätöksentekoa. Minulle erityisen tärkeitä teemoja ovat ilmastonmuutoksen torjunta, luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen sekä ihmisten yhdenvertaisuuden edistäminen. Tavoitteenani on maailma, jossa ei ole väliä mihin sukupuoleen, asemaan tai rotuun synnyt vaan sinulla on samat mahdollisuudet menestyä elämässä kuin kenellä tahansa muullakin. Myös toislajisten eläinten kohtelu on asia, johon on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota. Yhteiskunnan sivistyneisyyttä mitataan sillä, miten se kohtelee heikoimpiaan.

 

Lotta Kortteinen

Puoluehallituksen jäsen tai varajäsen

"Haen jatkokautta puoluehallituksen varsinaisena jäsenenä, koska juuri nyt tarvitsemme uuden johdon tueksi puoluehallitukseen myös jatkuvuutta ja vihreää konkariosaamista. Haluan antaa oman strategisen osaamiseni puolueen käyttöön, jotta voimme rakentaa pääministeripuolueen organisaation jonka tunnusmerkkejä ovat tiedolla johtaminen ja menestyksekkäät kampanjat.

Minulla on kyky hahmottaa poliittisen kentän kokonaisuutta ja nähdä strategisesti tärkeitä toiminnan paikkoja sekä halu tarttua toimeen. Vihreän kentän tuntemus ja 15 vuoden kokemus yhdistettynä työelämästä hankittuun johtamisen kehittämisen osaamiseen on parasta, mitä Uusimaa voi lähettää puoluehallitukseen."
 

Mari Kousa-Kuusisto

Olen Mari Kousa-Kuusisto (synt. 1985), Inhimillisyyden, yhdenvertaisuuden ja monikulttuurisuuden puolestapuhuja, feministi ja ikuinen optimisti. 
Toimin tällä hetkellä Turun Vihreät ry:n puheenjohtajana, Turun kulttuurilautakunnassa jäsenenä, lisäksi olen kaupunginvaltuuston ensimmäinen varavaltuutettu. 
Työskentelen tällä hetkellä HR- ja hallintojohtajana. Aiemmin työskentelin Suomen Punaisen Ristin Rauman vastaanottokeskuksen johtajana. Perheeseeni kuuluu aviomies, kaksi biologista lasta ja kolme sijaislasta ja kaksi kissaa.

Omaan vankan järjestökokemuksen partiosta, 4H:stä ja SPR:stä.  

Erityisesti siis järjestöpuolen osaamiseni ja startegisen johtamisen osaamiseni ovat niitä asioita, joita haluan tuoda puoluehallitukseen.  

Puoluehallituksessa haluaisin panostaa mm. seuraaviin asioihin:  

 • Järjestölliseen kehittämiseen. 
 • Laajempaa strategista yhteistyötä piirien kanssa 
 • Toimintamallien ja prosessien selkeyttämiseen 
 • Vahvaan toimihenkilö- ja luottamushenkilöyhteistyöhön 

Minusta puolue saisi puoluehallituksen jäsenen, jolla on kykyä nähdä suuria kokonaisuuksia. 
Sitoutuneen ja motivoituneen jäsenen, joka haluaa olla luomassa Vihreistä koko maan puoluetta  
Ihmisten ja asioiden johtajan joka osaa innostaa, motivoida ja laittaa itsensä aina likoon yhteisten asioiden eteen. 
Perehtyneen ja asioita selvittävän tyypin, joka panostaa tehtävään kaiken tarvittavan ajan.  

 

Sakari Kouti

Uudenmaan Vihreät esittää minua puoluehallituksen jäseneksi.

Olen Vihreiden Yrittäjien pj, Green Sisun pj sekä puolueen tietoyhteiskuntatyöryhmän jäsen. Vuosi sitten olin puoluekokouksen iltatyöryhmässä valmistelemassa poliittista tavoiteohjelmaa. Olen Espoonlahden Vihreiden vara-pj, Espoon opetuslautakunnan vj sekä Espoon srk-yhtymän henkilöstöjohtokunnan jäsen. Syyskuussa vietin viikon europarlamentissa, sen valiokunnissa ja ASEP-konferenssissa.

Olen ICT-koulutusyhtiö Sovelto Oyj:n perustajia ja olin sen hallituksessa 12 vuotta. Olen ICT-konsultti, diplomi-insinööri, partiojohtaja, reservin yliluutnantti, veneilijä sekä luonto- ja urheiluvalokuvaaja.

Ilmastonmuutoksen torjunnan ohella haluan ajaa reilua yrittäjyyttä ja työelämää, niin pien- ja yksinyrittäjän kuin työntekijänkin kohtelussa. Teemoja ovat yrittäjän sosiaaliturva ja jaksaminen, yrittämisen kannustimet, vastaaminen työn murrokseen, osaava Suomi, innovaatioilla kohti parempaa maailmaa, kiertotalous ja resurssiviisaus, yksityisen ja julkisen sektorin parhaat puolet, tehokas ja kestävä julkinen talous sekä kohti EU:n tasoista yritysvastuuta. En ole talousliberaali, en halua repeäviä tuloeroja tai ylisukupolvista syrjäytymistä.

http://sakarikouti.puheenvuoro.uusisuomi.fi

 

Suvi Kukkonen

Olen Suvi Kukkonen, 36-vuotias vihreä aktiivi. Etelä-Helsingin Vihreät esittää minua ehdolle puoluehallitukseen.

Minulle tärkeää puolueemme toiminnassa on se, miten toimintaan voi päästä nopeasti mukaan ja oppia joka askeleella lisää. Puheenjohdin Etelä-Helsingin Vihreitä vuonna 2016, olin piirijärjestö Helsingin Vihreiden hallituksessa vuosina 2016-2017 ja nyt olen valtakunnallisessa Vihreiden Naisten hallituksessa. Lisäksi olen puoluevaltuuskunnan jäsen vuosina 2017-19.

Työkseni teen viestintää Eduskuntatiedotuksessa. Tasa-arvo- ja ilmastokysymysten ohella sydäntäni lähellä on koulutuspolitiikka, erityisesti yhtäläisen perusopetuksen turvaaminen ja varhaiskasvatuksen laatu.

Tunnen poliittiset ohjelmat hyvin, eduskuntatyö on tuttua, samoin niin kaupunginosayhdistyksen kuin puoluevaltuuskunnan arki. Osaan sparrata, osaan kuunnella, osaan haastaa, osaan tukea. Minulla on strategista osaamista ja esimieskokemusta. En ole arka ja en mene tuhlaamaan hallituspaikkaa tuppisuuna.

Haluan myös tehdä työtä sen eteen, että valta ei kasvavassa puolueessamme keskittyisi liikaa.

Puoluehallituksesta ei ulospäin voi viestiä juuri mitään, mutta hallitukseen voi tuoda jäsenistön äänen. Pyydän nyt jäsenistöltä tukea valintaani puoluehallitukseen. 

 

Jussi Laaksonen

Olen turkulainen 38-vuotias yrittäjä ja vihreä aktiivi. Yrityksessäni keskityn hallitustyöskentelyyn ja toimin myös kahden muun yrityksen hallituksessa. Vihreiden luottamustoimeni ovat kohdistuneet yritysten ja säätiöiden hallitustyöskentelyyn, kuten esimerkiksi toimin 2013-2018 Turun Ylioppilaskyläsäätiön hallituksen varapuheenjohtajana. Harrastan Punaisen Ristin valmius- ja ensiaputoimintaa.

Olen ollut aktiivisesti mukana vihreässä liikkeessä vuodesta 2005, jolloin lähdin mukaan Turun opiskeleviin vihreisiin. Tämän jälkeen olen toiminut usean paikallisyhdistyksen hallituksessa sekä myös Varsinais-Suomen vihreiden piirihallituksessa, kuten esimerkiksi 2008 Turun Vihreiden Nuorten puheenjohtajana. Vaaleja olen ollut tekemässä niin vapaaehtoisena, vaalityöryhmän jäsenenä, ehdokkaana kuin kampanjapäällikkönäkin.

Haen puoluehallitukseen koska uskon osaamisestani ja kokemuksestani olevan hyötyä puolueelle. Kokemukseni yhdistää niin yhdistystoimintaa kuin yritysten hallitustyöskentelyä. Varsinkin pidemmän aikavälin taloussuunnittelusta ja korkeamman tason rekrytoinneista minulla on paljon kokemusta.

 

Timo Lahti

Olen Timo Lahti, 52, vihreä toimija Leppävaarasta. Ympäristöaktiivin puolueura alkoi 1996 kuntavaaleissa Helsingissä, mutta jo seuraavana vuonna muutin Espooseen jossa olen ollut ehdolla jokaisessa kuntavaalissa vuodesta 2000. Vertailun vuoksi v. -96 Vihreällä liitolla oli n. 1000 jäsentä, ja kannatus kuntavaaleissa 6,3 %; olemme ottaneet aikamoisen askeleen tuosta eteenpäin. Koulutukseltani olen fysiikan FM Helsingin yliopistosta, työssä olen toimitusjohtajana Lumituuli Oy:ssä (www.lumituuli.fi), joka on uranuurtaja Suomen tuulivoimakentässä.

Vihreässä politiikassa olen ollut mukana lähes kaikessa mahdollisessa luottamustoimessa, lukuunottamatta puoluehallitusta. Olen toiminut Espoon Vihreiden hallituksessa jäsenenä, varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana. Olen ollut varavaltuutettu, ja pitkään Espoon kaupunginhallituksessa varsinaisena tai varana. Sittemmin olin jäsenenä kiinteistölautakunnassa ja sen seuraajassa tilaliikelaitoksen johtokunnassa. Viime vaalikaudella olin HSY:n hallitusjäsen, ja nyt varajäsen. Puolueen parissa työryhmässä olen ollut sihteerinä, ja kolmeen eri otteeseen valtuuskunnan jäsen tai varajäsen. Uudenmaan piirihallituksessa olin jäsenenä 5 vuotta vuosituhannen vaihteessa, ja nyt muutaman vuoden ennen nykyistä puheenjohtajakauttani.

Uudenmaan piirin toiminta on parantunut huomattavasti vuosien varrella, ja sen avaimena on ollut yhteistyön määrätietoinen parantaminen. Piirin hallituksessa edustetaan (nykyään) ennen kaikkea koko piiriä, ei nurkkakuntaisesti omaa kunnallisjärjestöä ja sen "etua". Tämä ajatustavan muutos parempaan on tuonut työhön lisää draivia, mikä näkyy tehokkaampana työnä ja todella hyvänä kannatuskehityksenä ympäri Uuttamaata. Puoluehallituksessa haluaisin varmistaa, että sama menestyksellinen ajatustapa vallitsee myös sen työssä. Haluaisin myös selkeyttää puoluehallituksen ja -valtuuskunnan työnjakoa niin, että asiat ovat paperilla samalla tavalla kuin käytännössä. Elinten selkeät suhteet ja toimintatavat ovat entistä tärkeämpiä nyt, kun olemme kasvaneet kokoluokassa ja menossa hallitukseen. Yleisö ja media seuraavat entistä tarkemmin mitä teemme ja viestimme, ja tähän läpivalaisuun pitää olla valmis.
 

Hanna-Leena Laitinen

Puoluehallituksen jäsen tai varajäsen, Puoluevaltuuskunnan jäsen tai varajäsen

Hyvät vihreät,

Tikkurilan ja Aviapoliksen Vihreät esittää minua puoluehallituksen jäseneksi ja puoluevaltuuskunnan jäseneksi, valtuuskuntaan siinä tapauksessa, jos en tulisi valituksi puoluehallitukseen. Olen Vantaan Vihreiden puheenjohtaja ja toimin lisäksi useissa muissa luottamustoimissa kuten Talentia Uusimaa ry:n puheenjohtajana. Olen ollut vihreiden puoluevaltuuskunnan jäsen 2017-2019. Erityisesti ihmisoikeus- ja tiedeperustainen politiikka, sosiaalipolitiikka ja lapsen oikeudet ovat osaamisalani ydintä. Olen töissä asiantuntijana ja analysoijana kansainvälisessä lapsijärjestössä (Pelastakaa Lapset Ry) jossa keskityn lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan, seksuaalisen häirinnän ja lasten kaupallisen seksuaalisen riiston vähentämiseen globaalisti. Työni on monipuolista asiantuntijatyötä, jossa yhteistyökumppaneina ovat kansallisesti ja kansainvälisesti viranomaiset, yritykset, tutkijat, sekä päättäjät. Työssäni käytän huipputeknologiaa, koulutan ammattilaisia ja teen vaikuttamistyötä. Teen myös laillistettuna sosiaalityöntekijänä (Valvira) keikkatöitä pääkaupunkiseudun sosiaali- ja kriisipäivystyksissä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri, lisäksi olen suorittanut liiketalouden opintoja ja ollut vaihto-oppilaana Iso-Britanniassa. Poliitikkona olen neuvotteleva, empaattinen ja jämäkkä yhteisten asioiden hoitaja. Olen saanut kiitosta sujuvasta yhteistyöstä, perustelluista ja pohdituista näkemyksistä, asioiden rohkeasta esiintuomisesta sekä siitä, että kanssani voi peilata mietityttäviä asioita ja tuen toisia. Uskon, että minulla on tarvittavat kyvyt, tiedot ja taito tehdä sinnikästä muutostyötä yhteistyössä puolueen luottamustoimissa. 

Toimin ja olen ollut muun muassa seuraavissa luottamustoimissa:
-Vantaan Vihreiden puheenjohtaja 2019-2020 
-Vihreiden Puoluevaltuuskunnan jäsen 2017-2019 
-Tieteen ja teknologian Vihreiden hallituksen jäsen 2019-2020, Vantaan Viitteen perustajajäsen ja hallituksen jäsen 2018-2019
-Uudenmaan Vihreiden hallituksen jäsen 2018-2019 
-HSY tarkastuslautakunnan jäsen 2017-2021
-Opetus- ja ympäristölautakuntien varajäsen 2017-2021 
-Vantaan Vihreiden varapuheenjohtaja 2018
-Tikkurilan ja Aviapoliksen Vihreiden puheenjohtaja 2018, hallituksen varajäsen 2019

Somekanavat:
https://www.facebook.com/laitinen.hannaleena/
https://twitter.com/hannaleenalait1
https://www.instagram.com/hannaleena.laitinen/

 

Anssi Lepistö

39v, Janakkala, Häme
www.anssilepisto.fi

Olen 39-vuotias luokanopettaja ja vararehtori Janakkalasta. Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri. Sivistykseen ja koulutukseen liittyvät asiat ovat erityistä osaamisaluettani.

Olen toiminut vihreiden valtuutettuna Janakkalassa 20-vuotta. Tällä hetkellä toimin kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja ja sivistyslautakunnan puheenjohtajana. Lisäksi toimin valtuustoryhmämme puheenjohtajana. Aiemmin olen myös ollut puoluehallituksen sekä puoluevaltuuskunnan jäsen. Olen toiminut myös pitkään Hämeen piirin puheenjohtajana sekä varapuheenjohtajana.

Politiikan lisäksi olen aktiivinen järjestö toimija. Olen mm. Hämeen Setlementti ry:n hallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja. Olen toiminut myös valtakunnallisen Erilaisten oppijoiden liiton hallituksessa sekä työvaliokunnassa. Myös liikunta eri muodoissaan on lähellä sydäntäni.

Yhteisten asioiden hoitaminen on minulle tärkeä asia ja haluan olla mukana rakentamassa yhteistä tulevaisuuttamme, sellaista, jossa jokaisen on hyvä olla ja elää. Uskon, että pitkällä kokemuksellani sekä politiikassa että työelämässä ja sitä kautta syntyneillä näkemyksillä on käyttöä tulevaisuutta rakennettaessa. Olen valmis antamaan osaamiseni sekä tarmoni puolueen käyttöön. Haluan politiikkaa joka on rohkeaa ja reilua, avointa ja osallistavaa.

Nykyiset luottamustoimet:

 • kunnanvaltuutettu
 • valtuuston varapuheenjohtaja
 • sivistyslautakunnan puheenjohtaja
 • maakuntavaltuutettu
 • valtuustoryhmän puheenjohtaja

Aiemmat luottamustoimet mm:

 • kunnanvaltuutettu
 • valtuustoryhmän puheenjohtaja
 • kasvatustus- ja koulutuslautakunnan puheenjohtaja
 • seutuvaltuuston jäsen ja varapuheenjohtaja

 

Tuija Luhta

Olen geofyysikko ja työskentelen tutkimusteknikkona Seismologian Instituutissa. Vihreässä politiikassa olen mukana, koska pallomme ekosysteemi pitää pelastaa ja samalla elää jokaisen, ainutlaatuisen ihmisen arvoa kunniottaen.

Olen ollut Maaseutu- ja erävihreitten edustaja puoluevaltuuskunnassa 2017-2019. Toimin Vantaan Viitteen, Länsi-Vantaan Vihreiden ja Uudenmaan Vihreiden hallituksessa. Urheilupuolelta minulla on vuosien kokemus järjestötyöstä niin luottamustehtävissä kuin työntekijän roolissa.

Näen vihreän politiikan tiimityönä, josta löytyy, ja tulee löytyä, sopiva paikka toimia jokaiselle vihreät arvot jakavalle jäsenelle. Vihreissä politiikkaa tekevänä yhteisönä minulle on tärkeää toiminnan avoimuus, demokraattisuus ja vahva asiasisältö. Avoimuus ja demokraattisuus antaa jäsenillemme aidon mahdollisuuden osallistua politiikan tekoon. Yhdessä tekemällä käytössä on merkittävästi enemmän energiaa, viisautta, tietoa ja jaksamista kuin pienellä porukalla puurtamalla. Haasteena on saada isosta joukosta toimiva ja tuottelias kokonaisuus. Tähän haasteeseen haluaisin olla osaltani vastaamassa puoluehallituksessa. 

 

Meri Lumela

Olen ehdolla Vihreiden Naisten edustajaksi Vihreän liiton puoluehallituksen jäsenen tehtävään.

Olen 55-vuotias Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Keski-Suomen Vihreiden puheenjohtaja ja peruskoulun rehtori.

Jyväskylässä olen toiminut valtuusto- ja hallitustyöskentelyn ohella perusturva- ja kaupunkirakennelautakunnassa ja koulutuskuntayhtymän hallituksen varapuheenjohtajana.

Puoluevaltuuskunnan jäsen olen ollut 2015-19. Keski-Suomen Vihreitä olen johtanut vuodesta 2015. Olen toiminut Keski-Suomen Vihreiden Naisten ja Nytkiksen puheenjohtajana ja Vihreiden Naisten varapuheenjohtajana.

Olen koulutuksen asiantuntija ja kehittäjä. Hyvinvoinnin vahvistaminen ja huolenpito ympäristöstä sekä tasa-arvon edistäminen ovat minulle tärkeitä asioita, joita edistän työssäni ja luottamustehtävissäni.

Arvostan hyvää vuorovaikutusta, avoimuutta ja erilaisia näkemyksiä. Perehdyn asioihin huolella. Olen yhteistyökykyinen ja luotettava, uskallan ottaa vastaan haasteita ja vien tärkeitä asioita määrätietoisesti eteenpäin.

Uskon, että monipuoliset tehtävät työelämässä ja erilaiset luottamustehtävät antavat minulle hyvät lähtökohdat puoluehallituksen jäsenen tehtävän menestykselliseen hoitamiseen.

 

Hanna-Kaisa Lähde

Olen Hanna-Kaisa Lähde Kotkasta. Toimin kaupunginhallituksessa ja varavaltuutettuna. Olen piirihallituksen varajäsen, sekä Vihreä Miesliike ry:n varapuheenjohtaja. Olen toiminut valtuutettuna Imatralla ja Joutsenossa.

Olen töissä Haminan kaupungilla nuorten osallisuustyöntekijänä, olen tällä hetkellä Suomen paras nuorisovaltuusto-ohjaaja. (Nuva ry 2018)

Olen pitkän linjan Vihreä, toiminut puolueen luottamustoimissa 20 v ajan, ollut mukana lukuisissa ohjelmatyöryhmissä Lisätietoja poliittisesta toiminnastani löytyy täältä: https://ehdokkaat.vihreat.fi/hanna-kaisa.lahde/miun-poliittinen-cv/

Omaa vahvinta osaamisalaani on osallisuustyö, sosiaalinen vahvistaminen, verkostoituminen ja johtaminen. Olen toiminut myös ammattiliiton luottamusmiehenä. Lisätietoja osaamisestani löytyy täältä: http://hannakaisalahdecv.blogspot.com/

Haluan mukaan puoluehallituksen toimintaan, koska puoluehallitus vastaa puolueen taloudesta, henkilöstöstä ja linjaa kenttätyölle suunnattua taloudellista tukea ja resurssia. Olemme suurin puolue suurissa kaupungeissa. Seuraava askel on valloittaa keskisuuret kaupungit ja maakuntakeskukset. Uskon, että yhdessä pystymme nousemaan maakuntakeskusten ja sitä kautta ympäryskaupunkien suurimmaksi puolueeksi lähivuosien aikana. 

 

Marja Lähde

Olen oululainen kohta 62-vuotias maailmanparantaja ja feministi. Olen liittynyt Vihreisiin opiskeluaikoina vuoden 1984 kuntavaaleissa. Oulussa aktivoiduin Vihreänä toimijana kuntavaaleissa 2008. Olen Oulun vaalipiirin vihreiden puheenjohtaja. Viimeiset kaksi vuotta olen toiminut puoluehallituksessa varajäsenenä. Olen Vision hallituksen jäsen. Muita luottamustoimiani ovat Oulun Seudun Perhehoitajat ry:n puheenjohtajana ja Perhehoitoliiton hallituksen jäsenenä.

Työskentelen Kriminaalihuollon tukisäätiön asiamiestoiminnassa, toimialueenani on Pohjois- Suomi. Tässä työssä teen asiakastyötä vankien ja heidän läheistensä kanssa. Työn tavoitteena on estää väliinputoamistilanteita. Aiemmat työkokemuksesi ovat nuoriso- ja järjestötyön, päihdehuollon, maahanmuuttajatyön eri tehtävistä. Edellisten vastuiden lisäksi toimimme mieheni kanssa sukulaissijaisperheenä kahdelle varhaismurrosikäiselle lapsenlapsellemme.

Koulutukseltani olen FM ja eMBA. Ensimmäinen ammatillinen koulutukseni on nuoriso- ja järjestötyöntekijän tutkinto.

Politiikassa painopisteeni ovat syrjäytymisen/syrjäyttämisen, köyhyyden ja epätasa-arvon kysymykset sekä mahdollisuuksien tasa-arvo ja feministinen politiikka.

 

Lea-Elina NIKKILÄ

Vihreiden Keski-Suomen piiri on asettanut minut kevätkokouksessaan ensimmäiselle sijalle ehdolle puoluehallituksen Keski-Suomen varaedustajan paikalle.

Olen kuolutukseltani agronomi ja FM (ympäristötieteet) ja työkseni hoidan Haapalehdon tilan perinneympäristöjä.

Olen     

 •     Puoluehallituksen varajäsen, Keski-Suomi (2017 - 2019)
 •     Puoluevaltuuskunnan jäsen (2013 - 2017)
 •     Maaseutu- ja Erävihreiden hallituksen jäsen (2012 - 2019)
 •     Ympäristö- ja luonnonsuojelutyöryhmän puheenjohtaja (2017-2019)
 •     Joutsan vihreiden puheenjohtaja (2017-)

Lisäksi olen toiminut Vihreät Naiset, Keski-Suomen Vihreät Naiset, Keski-Suomen Vihreät ja Urjalan Vihreät -yhdistysten hallitusten jäsenenä.

Vuonna 2016 minulle myönnettiin Vuoden Vihreä järjestöaktiivi-tunnustus.

Vuonna 2017 minut valittiin ensimmäisenä vihreänä Joutsan kunnanvaltuustoon ja toimin siellä valtuuston 1. varapuheenjohtajana. Lisäksi olen Puulan opistolautakunnan jäsen, Maakunanan yhteistyöryhmän (MYR) jäsen ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin valtuuston varajäsen.

Luonnon- ja ympäristönsuojelu, luonnon monimuotoisuuden ylläpitämisen ja, ilmastonmuutoksen hillinnän kysymykset sekä maaseudun uudet mahdollisuudet ovat tärkeimmät kiinnostuksen kohteeni politiikassa.

 

Jani Méling

Puoluehallituksen jäsen tai varajäsen.

Olen lohjalainen kaupunginvaltuutettu ja toimin Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan puheenjohtajana. Olen myös kaupunginhallituksen varajäsen sekä Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän hallituksen jäsen. Vaikka poliittinen urani on vielä melko lyhyt, olen viimeiset kaksi vuotta tehnyt tiukkaa kuntapolitiikkaa ottaen tämän kentän hyvin haltuuni. Saatuani kunnian tulla nimetyksi Uudenmaan piirin kansanedustajaehdokkaaksi, opin vaalikampanjani aikana paljon niin Uudestamaasta kuin valtakunnan politiikastakin. Viimeisen vuoden aikana olen perehtynyt huolellisesti Vihreiden eri kannanottoihin ja linjauksiin sekä puolueen toimintaan. Koen olevani tällä hetkellä hyvin perillä Vihreiden politiikasta koko valtakunnan tasolla.

Olen koko ikäni työskennellyt lasten ja nuorten hyväksi niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Ammatikseni toimin Valtion koulukotien kehittämispäällikkönä ja Vuorelan koulukodin rehtorina. Olen siis sijaishuollon ja koulutuksen asiantuntija. Koulutukseltani olen kasvatustieteiden maisteri. Minulla on lastentarhanopettajan, luokanopettajan, erityisluokanopettajan ja opetushallinnon tutkinnot. Toimin myös OKM:n nimeämässä vaativan erityisen tuen ohjausryhmässä.

Minua voisi kuvailla elämänmyönteiseksi ja sosiaaliseksi tekijäksi, jolla on aina monta rautaa tulessa. Minulle on tärkeä viedä asioita eteenpäin pyrkien edistämään kaikkien hyvinvointia. Minua kannatteleva elämänajatus on, että hyviä tekoja ja positiivisia sanoja kannattaa jakaa ympärilleen mahdollisimman paljon. Uskon kierrättäjän saavan aina osan jaetusta hyvästä myös takaisin.

Koska kansanedustajan tehtävä ei vielä osunut kohdalleni, olisin valmis kehittämään Vihreiden toimintaa ja antaa osaamiseni Vihreiden käyttöön. Toivon, että saan myös jatkaa hyvin alkanutta opintomatkaa yhä syvemmälle Vihreiden politiikkaan. Tämä onnistuisi mielestäni loistavasti puoluehallituksen jäsenenä.

Tuomas Ojajärvi

Olen Tuomas Ojajärvi, 43-vuotias kolmen tytön isä Seinäjoelta. Vaasan vaalipiirin Vihreät esittää minua puoluehallitukseen.

Olen ollut vihreiden toiminnassa mukana kymmenisen vuotta ja tällä hetkellä toimin Vaasan vaalipiirin Vihreiden puheenjohtajana ja olen sekä Seinäjoen kaupunginvaltuutettu että Etelä-Pohjanmaan maakuntavaltuutettu. Päivätyönäni toimin viestintäkoordinaattorina Kuortaneen kunnassa, 40 kilometrin päässä Seinäjoelta.

Minulle on tärkeää kehittää puoluetta koko maan näkökulmasta. Meidän tulee vahvistaa puolueen kasvua koko maassa, vaikka kannatus nouseekin hitaasti toisissa osissa. Vihreässä politiikassa pitää tunnistaa maakuntien ja piirien eroavaisuudet, jolloin myös puoleen toimintaa voidaan kehittää koko Suomen näkökulmasta. Tätä maakuntien ääntä haluan tuoda puoluehallitukseen.

Luottamustoimet:

 • Piirin edustaja puoluehallituksessa 2017-2019
 • Vaasan vaalipiirin Vihreät pj 2018-
 • Puoluevaltuuskunnan jäsen 2015-2017
 • Vaasan vaalipiirin Vihreät varapj 2016-2018
 • Vaasan vaalipiirin Vihreät, hallituksen jäsen 2014-2016

 

 • Etelä-Pohjanmaan Vihreät pj 2015-2017
 • Etelä-Pohjanmaan vihreät, halllituksen jäsen 2013-2015
   
 • Kaupunginvaltuutettu, Seinäjoki 2017-
 • Maakuntavaltuutettu, Etelä-Pohjanmaa 2017-
 • Nuorisolautakunnan jäsen, Seinäjoki 2012-2017 

Henna Partanen

Olen Henna Partanen, 37-vuotias, espoolainen, toisen kauden vihreä kaupunginvaltuutettu, kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja sekä valtuustoryhmämme varapuheenjohtaja. Kuluvan kaksivuotiskauden olen toiminut puoluehallituksessa varajäsenä Uudenmaan edustajana. 
Haen nyt puoluehallituksen varsinaisen jäsenen paikkaa, mutta olen valmis jatkamaan myös varajäsenenä, mikäli sellaiseen tulokseen Uudenmaan Vihreiden kokous päätyy. 


Varajäsenenä olen osallistunut yhtä kokousta lukuunottamatta jokaiseen kokoukseen sekä kaikkiin puoluevaltuuskunnan kokouksiin vieden aktiivisesti eteenpäin Uudenmaan näkemyksiä. Koen, että käytännön kuntapolitiikan tekemisestä on puoluehallituksessa tarvittavaa hyötyä. Vaikka puoluehallitus on periaatteessa operatiivinen toimija, käydään kokouksissa kuitenkin myös poliittista ja strategista keskustelua ja muodostetaan yhteistä tilannekuvaa puolueen johdon ja toisinaan myös eduskuntaryhmän kanssa. Olen huomannut, että Uudellamaalla käytävä poliittinen keskustelu poikkeaa joissakin tapauksissa Helsingin näkökannoista ja silloin on tärkeää, että kokouspöydän ääressä kuuluu myös Uudenmaan ääni. 

Kuluvalla kaudella olemme joutuneet käymään läpi niin puolueen kannatuksen rajun laskun, puheenjohtajan uupumisen, yllättävän puheenjohtajavaihdoksen kuin uuden nousunkin. Sen jälkeen valmistauduimme eduskunta- ja eurovaaleihin ja viimeisimpänä hallitusneuvotteluihin. Uskon, että näistä kokemuksista ja keskusteluista on hyötyä myös tulevalla kaudella.

Seuraavalla kaudella puheenjohtaja, varapuheenjohtajat, puoluevaltuuskunnan puheenjohtajisto sekä puoluesihteeri vaihtuvat. Monilla puoluehallituksen jäsenillä tulee myös kaudet puoluehallituksessa täyteen. Näkisin tärkeänä, että koko puoluehallitus ei vaihtuisi kerralla.

Vihreästä politiikasta minulla on kokemusta kuuden vuoden ajalta. Olen toiminut kuntapolitiikan lisäksi aiemmin myös Espoon Vihreiden kuntavaalityöryhmässä ja puoluevaltuuskunnan jäsenenä. Toimin lisäksi tällä hetkellä puolueen ilmasto- ja energiatyöryhmän puheenjohtajana, mutta olen luopumassa paikasta.

Koulutukseltani olen arkkitehti. Harrastan teatteria ohjaten, käsikirjoittaen ja näytellen aina, kun sille on aikaa. Olin eduskuntavaaleissa ehdokkaana Uudellamaalla saaden n. 1900 ääntä.

Annan mielelläni lisätietoja ja olen tulossa myös kokoukseen paikalle.
nettisivut: www.hennapartanen.fi

 

 

Riina Puusaari

(Hämeen Vihreät ry)

Olen 36-vuotias yksinasuva lahtelainen ja toimin kolmatta vuotta Lahden Vihreiden puheenjohtajana sekä ensimmäistä kautta kaupunginvaltuutettuna. Työkseni laadin asemakaavoja ja vapaa-ajalla harrastan erikoisoluita, neulomista ja kuorolaulua.

Tulin mukaan puolueeseen kuntavaaliehdokkaana vuonna 2012 ja olen siitä asti toiminut aktiivisesti niin paikallis- kuin piiritasolla. Paikka puoluehallituksessa kiinnostaa erityisesti siksi, että se antaisi itselleni uudenlaisen roolin puolueorganisaatiossa ja mahdollisuuden hyödyntää vuosien varrella kertynyttä kokemusta tehtävässä.

Seuraavat kuntavaalit käydään alle kahden vuoden kuluttua. Jotta voimme nousta kuntavaaleissa aiempaa parempaan tulokseen, tulee meidän vahvistaa ja tukea piiri- ja paikallisyhdistysten toimintaa. Sen lisäksi meidän tulee entisestään kirkastaa viestiämme ja tehdä näkyvää ja vaikuttavaa politiikkaa eduskunnassa. Haluan, että Vihreät on aidosti koko Suomen puolue!

Tärkeimmät luottamustehtävät:

 • Lahden kaupunginvaltuutettu 2017-
 • Lahti Energia Oy:n hallituksen jäsen 2017-
 • Lahden Vihreät ry:n puheenjohtaja 2017-
 • Hämeen Vihreät ry:n puheenjohtaja 2016-17
 • Hämeen Vihreät ry:n varapuheenjohtaja 2015-16
 • Lahden Vihreät ry:n hallituksen jäsen 2013-

 

Anne Roponen 

Olen iisalmelainen 57 -vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri, sosiaalityöntekijä ja työhyvinvoinnin asiantuntija. Työskentelin pitkään koulukuraattorina, mutta nyt olen toiminut kolmatta vuotta työkykykoordinaattorina Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän henkilöstöhallinnossa. Työtäni on työntekijöidemme työhyvinvointiin, työterveyshuoltoon ja työkykyyn liittyvät tehtävät sekä  esimiesten tukeminen ja kouluttaminen.

Kuntapolitiikassa toimin Iisalmen kaupunginvaltuustossa nyt neljättä kautta ja olen kaupunginhallituksen jäsen. Olen myös Pohjois-Savon maakuntavaltuuston jäsen.
Vihreissä toimin tällä hetkellä Savo-Karjalan edustajana puoluehallituksen varajäsenenä. Olin keväällä 2018 hyväksytyn Vihreän sosiaali- ja terveyspoliittisen ohjelman työryhmän puheenjohtajana.

Olen rautainen sosiaali-ja terveydenhuollon ammattilainen sekä koulutuksen asiantuntija, joka korostaa varhaisen ja ennakoivan tuen tärkeyttä ihmisten hyvinvoinnin turvaamisessa. 

 

Heikki Savola

Puoluehallituksen jäsen tai varajäsen, Puoluevaltuuskunnan jäsen tai varajäsen.

Olen karkkilalainen kirja-alan yrittäjä, toimittaja ja vaikuttaja – mm. Karkkilan kaupunkikehittämisen neuvottelukunnan pitkäaikainen puheenjohtaja ja Karkkilan Kehittämisyhdistyksen perustaja.

Vihreiden toiminnassa olen ollut mukana taustalla vuosia, mutta näkyvästi vasta viime syksystä alkaen, kun Uudenmaan Vihreät valitsi minut kansanedustajaehdokkaakseen. Jäin kauas valinnasta, mutta Uudenmaan vaalipiirin kunnista Vihreiden kannatus kasvoi kaikkein eniten edellisiin eduskuntavaaleihin verrattuna Karkkilassa (+4,9 %-yks.) ja täällä Vihreiden äänimäärä yli kaksinkertaistui (ainoana kuntana Uudellamaalla).

Vihreiden työ perusturvan, koulutuksen ja ympäristönsuojelun hyväksi on lähellä sydäntäni, ja myös vuosi sitten valmistunut kulttuuripoliittinen ohjelma sanallistaa hyvin ajatuksiani kulttuurin merkityksestä yhteiskunnassa. Lisäksi edistän myös vihreää yrittäjyyttä, sillä Vihreät on yrittäjien keskuudessa toistaiseksi hiukan väärinymmärretty puolue. Siksi olen myös Vihreiden Yrittäjien jäsen.
Nyt kun elämäntilanteeni mahdollistaa aktiivisemman osallistumisen ja kun Karkkilan Vihreät minua ehdottaa, olen käytettävissä puolueeni luottamustehtäviin niin alueellisesti kuin valtakunnallisestikin.

 

Sameli Sivonen

Olen istunut nyt viimeiset puolitoista vuotta Vihreiden nuorten puheenjohtajan läsnäolo-oikeudella puoluehallituksessa, joten sen toimintatavat sekä puolueen tila ovat minulle hyvin tuttuja. Nyt puheenjohtajakauteni päättyessä olisi hyvin luontevaa jatkaa äänioikeutettuna puoluehallituksen jäsenenä ja tuoda tietoa siitä, millaisella politiikalla kannustamme nuoria mukaan toimintaamme sekä ääniuurnille. Meillä on valtava potentiaali nuorten keskuudessa - 30% nuorista vastasi kannattavansa Vihreitä nuorisobarometrissa.

Väistyvänä puoluevaltuuskunnan jäsnenä ovat pitäneet huolta, että puolueen poliittiset linjat ovat hyvin hallussa, sillä olen ollut mukana tekemässä kahdeksaa ohjelmaa ja linjapaperia puolueelle. Lisäksi viime kesän puoluekokouksessa toimin poliittisen ohjelman työryhmässä yhtenä Vihreiden nuorten edustajista, joten tunnen myös puolueen poliittset tavoitteet alkavalle eduskuntakaudelle kuin omat taskuni.

Tilanteessa, jossa olemme hallituksessa yhdessä demareiden ja keskustan kanssa, tarvitaan tinkimätöntä Vihreää puoluetta. Meidän tulee olla se sukupolvipolitiikkaa esillä pitävä voima, joka puolustaa tulevaisuusinvestointeja: ilmastonmuutosta torjuvaa, koulutukseen panostavaa ja nuorille toivoa luovaa politiikkaa!

 

Hannu Tuominen

Helsingin Seudun Ikivihreät on esittänyt minua puoluehallituksen jäseneksi.

Olen opettaja ja opettajankouluttaja. Tämän kevään ajan olen opettanut kymppiluokkaa, Jäin eläkkeelle 2014, minkä jälkeen olen opettanut maahanmuuttajien valmistavaa luokkaa ja kouluttanut matematiikan opettajia Kosovossa. Olen toiminut myös opettajankouluttajana (tietotekniikan didaktiikan lehtori), kansainvälisenä asiantuntijana ja pariin otteeseen yläasteen rehtorina.

Vihreisiin liityin 2003. Olen nyt väistyvässä puoluevaltuuskunnassa varsinainen jäsen. Pariin otteeseen olen osallistunut koulutuspoliittisen työryhmän toimintaa. Helsingissä olen ollut muutaman kauden Helsingin vihreiden hallituksen jäsen, sen lisäksi hallituksen jäsenenä tai yhdistyksen puheenjohtajana Länsi- ja Koillis-Helsingin vihreissä vuodesta 2004. Tällä hetkellä olen Helsingin seudun ikivihreiden puheenjohtaja.

Kunnalliset luottamustoimet: sote-lautakunnissa vuodesta 2006. Kaupunginhallituksen varajäsen 2011-2012 ja 2015-2017. Nyt myös HUS:n valtuutettu ja tarkastuslautakunnan vpj.

Eniten kiinnostaa kaikki, taustani puolesta kuitenkin eniten koulutus- ja sote-politiikka. Sattuneista syistä olen alkanut kiinnostua myös vihreästä ikäpolitiikasta.

 

Valtteri Törmänen

Tervehdys!

Haen puoluehallitukseen seuraavalle kaksivuotiskaudelle Oulun vaalipiirin Vihreiden esittämänä.

Olen 27-vuotias viestinnän, vaikuttamisen ja järjestötyön ammattilainen, jonka missio elämässä on oikeudenmukaisemman yhteiskunnan edistäminen. Työskentelen tällä hetkellä Oulun yliopiston ylioppilaskunnan koulutuspoliittisena asiantuntijana, jonka ohella vaikutan nyt jo toista vuotta Vihreiden nuorten hallituksessa. Lisäksi toimin Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin hallituksessa.

Ennen nykyisiä tehtäviäni olen toiminut aktiivisesti lukuisissa erilaisissa luottamustehtävissä Oulun seudulla sekä Helsingissä niin politiikassa, opiskelijaliikkeessä kuin ammattiliitossani Journalistiliitossa. Noin kymmenen vuoden aikana olen kerryttänyt juuri puoluehallitukseen vaadittavaa osaamista niin strategisesta kuin operatiivisesta johtamisesta valtakunnallisella tasolla, erilaisista vaaleista ja kampanjoista, edunvalvonnasta ja vaikuttajaviestinnästä sekä yleisestä poliittisesta toimintaympäristöstä Suomessa.

Tulevalla kaksivuotiskaudella puoluehallituksessa haluaisin erityisesti kiinnittää huomiota puolueemme rakenteiden vahvistamiseen, sillä ne ovat politiikkamme onnistumisen mahdollistajia tulevissa vaaleissa.


Takaisin yläsivulle ->

Jaa sivu: