Krista Mikkonen: Nopeat raideyhteydet ovat askel kohti kestävämpää liikkumista

14.02.2020

Liikenne- ja viestintäministeriö julkisti 14.2.2020 tiedon uusien nopeiden junayhteyksien etenemisestä Helsingin ja Tampereen sekä Helsingin ja Turun välille. Valtio ja kunnat ovat löytäneet yhteisymmärryksen Suomi-radan ja Turun tunnin junan suunnittelua edistävien hankeyhtiöiden perustamisesta. Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen korostaa junaliikenteen kehittämisen olevan tärkeä osa-alue Suomen hiilineutraaliustavoitteen 2035 toteutumisessa.

– On hieno uutinen, että nopeiden junayhteyksien suunnittelu Helsingin ja Tampereen sekä Helsingin ja Turun välillä päästään aloittamaan. Tämä on tärkeä askel kohti hiilineutraalia Suomea. Raideliikenteen kehittäminen on osa työtä liikenteen päästöjen vähentämiseksi, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sanoo.

– Yhteisymmärrys hankeyhtiöiden perustamisesta mahdollistaa rahoituksen hakemisen EU:lta nopeiden raideyhteyksien suunnitteluun Helsingin ja Tampereen sekä Helsingin ja Turun välille vielä helmikuun aikana. Hankkeiden eteneminen on tärkeä askel kohti kestävämpää liikkumista, Mikkonen toteaa.

– Entistä sujuvammat yhteydet mahdollistavat junamatkailun yhä useammalle ja nopeuttavat matka-aikoja. Pohjoisen ja läntisen suunnan lisäksi tarvitaan nopea raideyhteys myös itään, Mikkonen painottaa.