Vihreä eduskuntaryhmä hakee poliittista avustajaa

12.03.2024

Vihreä eduskuntaryhmä hakee poliittista avustajaa Tiina Elolle ja Maria Ohisalolle. Työsuhde on määräaikainen ajalle 1.5.2024 (tai sopimuksen mukaan)–31.3.2025. Määräaikaisuuden syynä on vanhempainvapaan sijaisuus. Kurkkaa kulissien taakse ja tule tekemään vihreää politiikkaa!

Työn sisältö:

  • Työhön sisältyy edustajan tukemista valtiopäivätoimien tekemisessä. Kirjallisten kysymysten tai toimenpidealoitteiden valmistelu vaatii hyviä tiedonkeruutaitoja. Myös erilaisten sidosryhmien tuntemisesta on tehtävän hoitamisessa hyötyä. Tuothan hakemuksessa esiin jo poliittisen päätöksenteon tuntemuksesi.
  • Työhön sisältyy paljon erilaista kirjoitustyötä. Työhön sisältyy puheiden kirjoittamista, sekä erilaisten taustamuistioiden ja briiffien valmistelua. Erinomainen suomen kielen taito on välttämätöntä, ruotsin kielen osaaminen katsotaan eduksi. Tuothan jo hakemuksessa esiin kielitaitosi.
  • Työhön sisältyy paljon viestintää. Katsomme eduksi monipuolisen viestintäosaamisen, kuten monipuolisen sosiaalisen median sisällöntuotannon, videoiden tuottamisen sosiaalisen median alustoille, kokemuksen videoiden tekstityksestä, sekä editoimisesta. Tuothan jo hakemuksessa esiin viestintäosaamisesi.
  • Työhön sisältyy käytännön tehtäviä, kuten edustajien kalenterin hallintaa, vieraiden vastaanottamista ja tapaamisten ja tapahtumien järjestämistä. Työ vaatii itseohjautuvuutta ja oman työn johtamista.
  • Työhön sisältyy poliittisia asiasisältöjä. Työn sujuva tekeminen edellyttää erilaisten poliittisten teemojen hallintaa. Tuothan esiin hakemuksessa mitä aiheita tunnet kattavimmin. Vihreän politiikan aiempi tuntemus on tehtävässä hyödyksi.

Vaatimukset:

  • Edellytämme avustajalta poliittisen päätöksenteon tuntemusta, vahvoja viestintä- ja organisointitaitoja sekä erinomaista suomen kielen taitoa.
  • Tehtävää voi hakea erilaisilla taustoilla. Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä, eri sukupuolta olevia ja vammaisia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Tuothan esiin hakemuksessa, mikäli haluat että tämä huomioidaan rekrytoinnissa.

Avustajan työ on sekoitus vaativaa aikataulun hallintaa ja käytännönläheisiä, pieniä, mutta sitäkin tärkeämpiä yksityiskohtia. Lisäksi avustajana pääset mukaan tekemään laajoja poliittisia asiakokonaisuuksia, joita työstetään yhdessä kansanedustajien, asiantuntijoiden ja muiden avustajien kanssa. Ennen kaikkea pääset mukaan tekemään vihreää politiikkaa ja muuttamaan maailmaa. Poliittinen avustaja tukee kansanedustajia eduskuntatyössä, vastaa oman edustajansa kalenterista ja sähköpostista sekä suunnittelee ja toteuttaa edustajiensa poliittista viestintää. Työ vaatii paineensietokykyä sekä kykyä hallita useampia kokonaisuuksia samaan aikaan. Kaikkea ei tarvitse osata, kunhan tiedämme, että teet parhaasi osana työyhteisöämme.

Työhuone sijaitsee Eduskuntatalolla, ja etätyötä voi tehdä parina päivänä viikossa. Tehtävä on täysipäiväinen ja työaika on 37,5 tuntia viikossa sis. lounas. Tehtävästä maksettava aloituspalkka on 3607,0872 euroa. Palkka sijoittuu palkkaluokkaan 2. Aloituspalkan päälle on mahdollista saada työsuhteen aikana kertyvää kokemuslisää. Lisäksi tarjoamme erinomaiset työsuhde-edut palkan päälle (mm. lounasetu, viikoittainen palkallinen liikuntatunti, työsuhdematkalippu, puhelinetu ja laaja työterveyshuolto).

Vihreässä eduskuntaryhmässä pääset politiikan syvään päätyyn kehittämään tutkittuun tietoon perustuvia ratkaisuja, taistelemaan ilmastonmuutoksen, luontokadon ja köyhyyden pysäyttämiseksi sekä tekemään työtä antirasistisen Suomen puolesta. Meillä ei tarvitse tinkiä ihmisoikeuksista.

Toimita vapaamuotoinen hakemuksesi ja ansioluettelosi viimeistään 26.3.2024 klo 23.59 sähköpostitse osoitteeseen verna.finstrom(at)eduskunta.fi. Otsikoi sähköpostisi ”Poliittinen avustaja Elo ja Ohisalo” ja nimeä pdf-muotoiset liitetiedostot seuraavasti: ”OMA SUKUNIMI_Hakemus” & ”OMA SUKUNIMI_Ansioluettelo”. Haastattelut järjestetään maaliskuun ja huhtikuun vaihteessa. Perusmuotoinen turvallisuusselvitys tehdään ennen työsuhteen alkua.

 

Lisätietoja:

Hallintopäällikkö Verna Finström
+358 50 4381997 | verna.finstrom@eduskunta.fi