Vihreät julkisti eduskuntavaalien vaalirahoituksensa

07.04.2019

Vihreät on julkistanut ennakkoilmoituksen eduskuntavaalikampanjansa rahoituksesta. Kaikki Vihreiden eduskuntavaaliehdokkaat ovat tehneet omat vaalirahoituksen ennakkoilmoituksensa.

Vihreiden varsinaisen kampanjabudjetin loppusummaksi tulee 422 800 euroa. Sen lisäksi ennakkoilmoituksessa näkyvät läpilaskutuserinä puolueen lahjoituspalvelun kautta saapuneet, ehdokkaille kohdennetut lahjoitukset.

Vihreiden lahjoitussivun kautta vihreät ehdokkaat ovat keränneet lahjoituksia enemmän kuin koskaan ennen: tällä hetkellä jo yli 370 000 euroa lähes pelkästään yksityishenkilöiden pieninä lahjoituksina. Yleisin yksittäinen lahjoitussumma on 50 euroa.

– Tämä on huikea viesti äänestäjiltä. Vihreillä ei ole elinkeinoelämän suuria rahoja tai rikkaita säätiöitä takanaan. Mutta pienistä puroista muodostuu iso virta, kun yksittäiset ihmiset haluavat muuttaa maailmaa vihreämmäksi tukemalla vihreän ehdokkaan kampanjaa muutaman kympin tai satasen verran, toteaa Vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettinen.

Kaikki Vihreiden eduskuntavaaliehdokkaat ovat tehneet omat vaalirahoituksen ennakkoilmoituksensa. Ennakkoilmoituksen tekeminen on ehdokkaalle vapaaehtoista.

– Vaalirahoituksen avoimuus on Vihreille tärkeää. Äänestäjien tulee voida tietää, millä rahalla puolueet ja ehdokkaat kampanjoivat. Siksi kaikki vihreät eduskuntavaaliehdokkaat ovat tehneet hyvissä ajoin omat vaalirahoituksen ennakkoilmoituksensa, Miettinen sanoo.

Katso Vihreiden ennakkoilmoitus.

Katso ehdokkaiden ilmoitukset vaalipiireittäin.