Hanna Holopainen

”Haluan jättää tuleville sukupolville maailman, joka voi nykyistä paremmin.”

Olen ehdolla Eduskuntavaaleissa, koska haluan olla mukana rakentamassa Suomea, jossa jokaisella on yhdenvertaiset mahdollisuudet hyvään elämään. Tarvitaan rohkeita päätöksiä köyhyyden poistamiseksi ja työnteon kannattavuuden parantamiseksi. Nyt on korkea aika aloittaa vihreiden ehdottama perustulokokeilu. Perustulon ansiosta työnteosta tulee aina kannattavaa ja esimerkiksi yrittäjäksi ryhtymisen kynnys alenee. Nykyisenkaltaisen passivoivan sosiaaliturvan aika on ohi. Pätkätyöt ja työmarkkinoiden epävarmuus ovat pysyviä ilmiöitä, maailma on muuttunut ja perusturvan rakenteita täytyy päivittää.

Lapsiin ja nuoriin panostaminen on investoimista tulevaisuuteen. Hyvän koulun resepti on yksinkertainen: turvalliset ja terveelliset koulurakennukset, aikuiset joilla on aikaa olla läsnä ja oppimiseen kannustava ympäristö.

Ilmastonmuutos on suuri tulevaisuuden uhka. Kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen tarvitaan meitä kaikkia. Poliitikoiden tehtävän on huolehtia siitä, että ilmastoystävällisten valintojen tekeminen on helppoa, halpaa ja houkuttelevaa. Vastuullinen taloudellinen toiminta tuottaa hyvinvointia ihmisille ja ympäristölle. Tarvitaan kunnianhimoinen vihreän talouden investointiohjelma, jonka avulla luodaan työpaikkoja ja ympäristöystävällistä teknologiaa.

Yhteystiedot

Eduskunta-avustaja:
Jouni Vauhkonen
jouni.vauhkonen@eduskunta.fi
050 435 4709