Maria Ohisalo

Puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri, kansanedustaja

Olen Itä-Helsingin Vesalassa syntynyt ja eri puolilla Itä-Helsinkiä kasvanut yhteiskuntatieteiden tohtori, kansanedustaja ja vihreiden puheenjohtaja. Pari vuotta elämästäni olen asunut, opiskellut ja työskennellyt myös Uppsalassa ja Tukholmassa, sekä opiskellut Pariisin Sorbonnessa ja pari kuukautta Oxfordin yliopistossa. Valmistuin Helsingin yliopistosta sosiaalipolitiikka pääaineenani vuonna 2011 ja väittelin tohtoriksi (sosiologia) Itä-Suomen yliopistosta kesällä 2017.

Olen terveydenhoitajan ja kirvesmiehen tytär. Minut on tuonut politiikkaan halu puolustaa ja uudistaa hyvinvointivaltiota ihmisiä tukevana rakenteena, ja tahto nostaa politiikan ytimeen köyhyyden ja eriarvoistumisen torjunnan teemat ja nämä yhdistettynä ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön.

Palasin perhevapaani jälkeen ympäristö- ja ilmastoministeriksi. Luottamustoimiani Vihreiden puheenjohtajuuden lisäksi ovat muun muassa Helsingin kaupunginvaltuuston ja Uudenmaan maakuntavaltuuston jäsenyydet. Vaikutan myös Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n liittovaltuustossa. Vapaa-ajallani pyöräilen ja keräilen retrovideopelejä.

Haluan nostaa Vihreitä entistä vahvemmin puolueeksi, joka on lasten, nuorten ja heikoimmassa asemassa olevien puolella samalla kun torjumme ilmastonmuutosta ja suojelemme luontoa. Meidän tulee panostaa koulutukseen ja tutkimukseen sekä edistää uutta työtä ja yrittäjyyttä. Haluan rakentaa liikettä, joka pohjaa politiikkansa tutkittuun tietoon ja tarjoaa kaikille mahdollisuuksia vaikuttaa.

Yhteystiedot

Poliittinen avustaja
Amanda Pasanen

+358 50 4781975

Marian kotisivut