Maria Ohisalo

Olen Itä-Helsingin Vesalassa syntynyt ja eri puolilla Itä-Helsinkiä kasvanut yhteiskuntatieteiden tohtori, kansanedustaja ja entinen vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri ja ympäristö- ja ilmastoministeri. Pari vuotta elämästäni olen asunut, opiskellut ja työskennellyt myös Uppsalassa ja Tukholmassa, sekä opiskellut Pariisin Sorbonnessa ja tehnyt väitöskirjaani pari kuukautta Oxfordin yliopistossa. Valmistuin Helsingin yliopistosta sosiaalipolitiikka pääaineenani vuonna 2011 ja väittelin tohtoriksi (sosiologia) Itä-Suomen yliopistosta kesällä 2017.

Olen terveydenhoitajan ja kirvesmiehen tytär. Minut on tuonut politiikkaan halu puolustaa ja uudistaa hyvinvointivaltiota ihmisiä tukevana rakenteena, ja tahto nostaa politiikan ytimeen köyhyyden ja eriarvoistumisen torjunnan teemat ja nämä yhdistettynä ilmastonmuutoksen ja luontokadon vastaiseen työhön. Olen myös Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen ja vapaa-ajallani pyöräilen ja keräilen retrovideopelejä.

Haluan nostaa Vihreitä entistä vahvemmin puolueeksi, joka on lasten, nuorten ja heikoimmassa asemassa olevien puolella samalla kun torjumme ilmastonmuutosta ja suojelemme luontoa. Meidän tulee panostaa koulutukseen ja tutkimukseen sekä edistää uutta työtä ja yrittäjyyttä. Haluan rakentaa liikettä, joka pohjaa politiikkansa tutkittuun tietoon ja tarjoaa kaikille mahdollisuuksia vaikuttaa.

Poliittinen avustaja
Anne-Mari Hietaharju
anne-mari.hietaharju@eduskunta.fi
09 432 4144