Outi Alanko-Kahiluoto

Olen neljännen kauden kansanedustaja Itä-Helsingistä. Koulutukseltani olen filosofian tohtori.

Taustaltani olen kirjallisuuden opettaja ja tutkija Helsingin yliopistosta, missä olen myös väitellyt.

Olin töissä Helsingin yliopistossa Taiteiden tutkimuksen laitoksella kolmentoista vuoden ajan ennen valintaani kansanedustajaksi vuonna 2007.

 

Tärkein kansanedustajan työtäni ohjaava periaate on sosiaalinen oikeudenmukaisuus. Haluan puolustaa pohjoismaista hyvinvointivaltiota ja sen keskeisiä arvoja, kaikkien ihmisten yhdenvertaisuutta, ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa.

Ilmastonmuutoksen torjuminen ja eriarvoisuuden vähentäminen ovat mielestäni meidän aikamme politiikan tärkeimmät tehtävät. Siksi olen valinnut puolueekseni vihreät.

Minulle arvokkaita asioita ovat puhdas luonto, laadukas ja maksuton koulutus sekä laaja-alaiset julkiset kulttuuripalvelut, kuten esimerkiksi lähikirjastot. Koen tärkeäksi puolustaa demokratiaa ja ihmisoikeuksia.

Olen eduskunnassa toiminut vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtajistossa ja puheenjohtajana sekä eri valiokunnissa. Pisimpään, eli kolmella eduskuntakaudella, olen edustanut vihreitä sosiaali- ja terveysvaliokunnassa sekä sivistysvaliokunnassa. Olen myös ollut mm. työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan ja perustuslakivaliokunnan jäsen.

Olen profiloitunut eduskunnassa mm. köyhyyspoliittisissa kysymyksissä, koulutuspolitiikassa ja itsensätyöllistäjien ja freelancereiden puolestapuhujana. Olen myös saanut nuorisojärjestöjen keskusliitto Allianssilta useamman kerran kunniamaininnan nuorisomyönteisestä työstä kansanedustajana. Vaalikaudella 2015-2019 sain Suomen teatterit ry:ltä Vuoden teatteriteko -palkinnon poikkeuksellisen aktiivisesta työstä kansanedustajana kulttuurin hyväksi. Lastensuojelun keskusliiton selvityksen mukaan olin kauden aktiivisin kansanedustaja lapsipolitiikassa.

 

Harrastan lukemista ja kulttuuria laidasta laitaan sekä luonnossa kulkemista ja kesäisin melomista.

Aviopuolisoni on taiteilijaprofessori, teatteriohjaaja Atro Kahiluoto. Meillä on kaksi aikuista lasta.

Lisää sivulla: www.outialanko.fi

Yhteystiedot

Eduskunta-avustaja
Kukka Louhimies
puh. 050 535 5520
kukka.louhimies@eduskunta.fi