Emma Kari: Madridin ilmastokokous oli pettymys

16.12.2019

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari piti 16.12. eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoron hallitusohjelman tiedoksiantokeskusteluun. Kari nosti esiin puheessaan ilmastotoimien tarpeellisuuden ja sen, miten Suomen naisjohtajat toimivat esimerkkinä koko maailmalle.

–Eilen päättynyt Madridin ilmastokokous oli surullinen pettymys. Ilmastotoimia tarvitaan nyt kipeämmin kuin koskaan. Kaikkien on nyt tehtävä enemmän. Tämä hallitusohjelma on ilmastonmuutoksen torjumisessa kunnianhimoisempi kuin yksikään aiempi, Kari toteaa.

Samaan aikaan kun hallitus tekee kunnianhimoisia ilmastotoimia, varmistetaan sosiaalinen oikedenmukaisuus.

–Tämän hallituksen politiikkaa ohjaa eriarvoisuuden torjuminen. Hallitusohjelma vähentää köyhyyttä ja kaventaa tuloeroja. Perusturvaa on jo päätetty korottaa. Sosiaaliturvauudistus aloitetaan. Opintoraha sidotaan indeksiin, Kari listaa.

Kari nostaa esiin myös sen, kuinka suomalaisten naisten nousu johtoon on levinnyt inspiroivana uutisena ympäri maailman.

–Uuden hallituksemme johtajat ovat antaneet kasvot toivon ja tasa-arvon politiikalle, Kari toteaa.

–Aina kun tasa-arvoa edistetään, nousee vastarintaa. Nytkin oppositiopuolueiden riveistä on kirjoitettu ”huulipunahallituksesta” ja ”Spice girls -hallituksesta”. Naisjohtajia vähättelevät kirjoitukset kertovat, miksi feminismiä edelleen tarvitaan.

Lue koko puhe.