Europarlamentin jäsenet

Euroopan parlamentissa vihreät muodostavat Vihreät / Euroopan vapaa allianssi -ryhmän (Greens/EFA). Ryhmällä on europarlamentissa Brexitin jälkeen 68 paikkaa. Ryhmällä on kaksi tasavertaista puheenjohtajaa, jotka ovat Ska Keller ja Philippe Lamberts.

Suomen vihreitä ryhmässä edustaa Heidi Hautala, Ville Niinistö ja Alviina Alametsä. Edellisillä kausilla suomalaisia vihreitä europarlamentaarikkoja ovat olleet Satu Hassi, Tarja Cronberg, Matti Wuori ja Uma Aaltonen.

Alviina Alametsä

Alviina Alametsä

Euroopan parlamentin jäsen

Alviina on Euroopan parlamentin jäsen ja Helsingin kaupunginvaltuutettu. Hän on juuriltaan kainuulainen, ja nykyään koti löytyy Helsingin Vuosaaresta. Vaikuttamisen Alviina aloitti ilmasto- ja mielenterveysaktivistina.

Heidi Hautala

Heidi Hautala

Euroopan parlamentin jäsen

Olen vihreiden europarlamentaarikko ja toimin Euroopan parlamentin varapuheenjohtajana. Tällä kaudella olen kansainvälisen kaupan valiokunnan ja ihmisoikeuksien alivaliokunnan jäsen sekä varajäsen oikeudellisten asioiden valiokunnassa. Ihmisoikeudet, avoimuus, globaali oikeudenmukaisuus ja ympäristövastuullinen lainsäädäntö ovat poliittisen työni keskiössä.

Ville Niinistö

Euroopan parlamentin jäsen

Olen sosiaaliliberaali vihreä ja Euroopan parlamentin jäsen. Olen myös ollut kaupunginvaltuutettu kotikaupungissani Turussa. Olen koulutukseltani valtiotieteen maisteri ja poliittisen historian tutkija.

+32 22 83 72 56