Haku Vihreiden työryhmiin

Haku työryhmiin on tältä erää päättynyt, kiitos kaikille osallistujille! Hakijoille ilmoitetaan valinnoista marras-joulukuun aikana. Seuraa uusia hakuja tällä sivulla.

HUOM: Haku työryhmiin on tältä erää päättynyt, kiitos kaikille osallistujille! Hakijoille ilmoitetaan valinnoista marras-joulukuun aikana. Seuraa uusia hakuja tällä sivulla ja katso nimetyt työryhmät täältä: www.vihreat.fi/tyoryhmat

Myöhemmin haemme puheenjohtajia ja jäseniä muun muassa seuraaviin työryhmiin:

  • koulutuspoliittisen ohjelman työryhmä (haku kevät 2024)
  • Eurooppa-työryhmä, pitää yhteyttä Euroopan vihreään puolueeseen (EGP) ja muihin vihreisiin puolueisiin Euroopassa (haku kesä/alkusyksy 2024)
  • työelämäpoliittisen ohjelman työryhmä (haku syksy 2024)

Miten työryhmät käytännössä toimivat? Katso slide-esitys täällä. täällä.

Tiiviisti:

Vihreiden poliitikkojen ja puolue-elinten työn tueksi perustetaan useita työryhmiä. Osalle työryhmistä on annettu vastuu valmistella ohjelma tai muu linjapaperi, jonka hyväksyy puoluevaltuusto. Kunkin työryhmän tehtävänä on toimia asiantuntijaryhmänä, joka tukee puoluevaltuuston, eduskuntaryhmän ja puoluejohdon työtä, sparraa tarvittaessa kansanedustajien työtä valiokunnissa ja seuraa oman toimialansa ajankohtaisia politiikkakysymyksiä. Työryhmät käyvät ajankohtaista keskustelua toimialaansa liittyvistä kysymyksistä sekä järjestävät seminaareja, keskustelutilaisuuksia ja muita poliittisen keskustelun mahdollisuuksia.

Työryhmillä on lähtökohtaisesti kaksi tasa-arvoista puheenjohtajaa ja noin kymmenen jäsentä. Puheenjohtajille ja työryhmille tarjotaan koulutusta ja tukea puoluetoimistolta.

Pääosa työskentelystä tapahtuu sähköisiä menetelmiä hyödyntäen, mutta myös kasvokkaisia kokouksia pidetään. Työryhmät kokoontuvat keskimäärin kerran kuussa, ja juuri ennen ohjelmaluonnoksen valmistumista useamminkin. Valtaosa kokouksista pidetään yleensä etänä tai hybridikokouksina, mutta ainakin työryhmän ensimmäinen kokous on suositeltavaa pitää läsnä.

Työryhmien kokouksiin osallistuville jäsenille korvataan matka- ja tarvittaessa majoituskulut Vihreiden matkustussäännön mukaisesti. Kokouspalkkioita tai päivärahoja ei makseta.