Emma Kari: Demokratian halventamiseen ei tule suhtautua viihdyttävänä teatterina

15.05.2021

Emma Kari painotti Vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa 15.5.2021 pitämässään puheessa yhteistyön ja keskustelun tärkeyttä demokratialle. Karin mukaan myös Helsingissä on nyt aika uudenlaiselle, kuuntelevalle ja keskustelevalle johtamiselle.

Näimme tällä viikolla mitä se on, kun nettitrollaus tuodaan somesta parlamentarismin sydämeen, eduskunnan istuntosaliin. Demokratiassa yllättävän moni asia perustuu 

käytöstapoihin ja toisen kunnioittamiseen. On vaikea säätää lakia siitä, että puhemiesten on puolustettava demokratiaa. Se perustuu luottamukseen, joka nyt murtui, Kari sanoi.

Karin mukaan demokratia ei ole vitsi, eikä sen halventamiseen tule suhtautua viihdyttävänä teatterina.

– Tämä maa kaipaa vähemmän juopia. Siksi vastustan blokkipolitiikkaa. Vihreiden ei pidä siihen lähteä. Blokit luovat vallihautoja, johon pienellä maalla ei ole varaa, Kari totesi.

Karin mukaan politiikassa tulosten aikaansaaminen edellyttää sitä, että puhuu ihmisille, joilla on todella erilaisia mielipiteitä.

– Meillä on ilmastonmuutos pysäytettävänä, luontokato torjuttavana, ihmisoikeudet ja demokratia puolustettavana. Monella asialla on kiire. Silloin ei asioita ei tehdä vain lähimpien kavereiden kanssa. Me tarvitsemme yllättäviä liittolaisia, Kari totesi.

Karin mukaan nyt on aika uudenlaiselle, kuuntelevalle ja keskustelevalle johtamiselle.

– Siksi me teemme kaikkemme, jotta Anni Sinnemäestä tulisi Suomen pääkaupungin ensimmäinen vihreä pormestari. Vihreiden valta ei ole perustunut siihen,  että olemme suurimpia ja jyräämme armottomimmin. Vihreiden valta on perustunut siihen, että saamme ihmisiä tavoitteidemme taakse, Kari sanoi.

Lue puhe kokonaisuudessaan.