Maria Ohisalo valittiin jatkokaudelle Vihreiden puheenjohtajaksi

11.09.2021

Vihreiden etänä pidetty puoluekokous valitsi lauantaina 11.9. sisäministeri Maria Ohisalon kahden vuoden jatkokaudelle 2021–2022. Ohisalo on johtanut puoluetta vuodesta 2019.

– Vihreässä liikkeessä on valtava voima, ja se on monella tapaa sisuuntuneempi kuin koskaan ennen. Kaksi vuotta sitten puoluekokouspuheessani puhuin siitä, miten vihreä liike syntyi vaihtoehdoksi vanhalle. Ratkaisuksi ympäristökriisiin ja rakentamaan feminististä ja oikeudenmukaista yhteiskuntaa. Me olemme kuluneen kahden vuoden aikana tehneet jo paljon, mutta valmista ei missään nimessä vielä ole, Ohisalo sanoo.

Vihreille arvoille on Ohisalon mukaan edelleen suuri tilaus.

– Vihreät on aina ollut puolue, joka pitää myös heidän ääntään, joilla ei ääntä ole: luonnon, eläinten ja tulevien sukupolvien, Ohisalo sanoo.

Tulevinakin vuosina on edessä keskeisiä vaaleja.

– Meillä on sekä ensi vuoden aluevaalit kuin myös seuraavan vuoden eduskuntavaalit voitettavana. Aluevaaleissa tavoittelemme täysiä ehdokaslistoja koko Suomeen. Ne ovat tärkeät vaalit, joissa ratkaistaan esimerkiksi matalan kynnyksen mielenterveyspalveluiden saatavuus. Me ajamme sitä, että jokaisessa Suomen kunnassa saa mielenterveyspalveluita ilman ajanvarausta, Ohisalo paaluttaa.Lue Ohisalon puoluekokouksessa pitämä linjapuhe