Vihreiden mikkeliläinen varapuheenjohtaja Veli Liikanen eurovaaliehdokkaaksi – “Myös eurovaalit ovat ilmastovaalit”

01.12.2018

Vihreiden puoluehallitus on nimennyt puolueen mikkeliläisen varapuheenjohtajan Veli Liikasen ehdokkaaksi kevään 2019 eurovaaleihin.

– Päätös eurovaaleihin lähtemisestä kypsyi lokakuussa kansainvälisen ilmastopaneelin hälyttävän raportin jälkeen. Ensi kevään vaalit ovat tienhaara, jossa planeetan tulevaisuus ratkaistaan. EU on isoin työkalu, joka meillä suomalaisilla on käytössä ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Kyse on yhdestä maailman suurimmista talousalueista, jolla on paljon valtaa ja vastuuta, Veli Liikanen sanoo.

– Euroopassa tarvitaan nyt myös ihmisoikeuksien puolustajia. Eriarvoisuutta on torjuttava sekä maiden sisällä että niiden välillä. Jos EU ei ota aktiivista roolia yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden lisäämiseen, jätämme Euroopan ulkomaalaisvastaisten populistiliikkeiden temmellyskentäksi, Liikanen sanoo.

Syntyperäisenä mikkeliläisenä Liikanen haluaa pitää myös Itä-Suomen mukana eurovaalikeskusteluissa. 

–  Moni asia viittaa siihen, että nousukausi uhkaa ohittaa Itä-Suomen. Meidän on oltava avarakatseisia ja kansainvälisiä. Siten olemme ennenkin menestyneet. Tarvitsemme EU-politiikkaa, joka edesauttaa raiteiden rakentamista ja vahvistaa korkeakoulujamme, Liikanen sanoo.

–  Vihreät haluavat tehdä ensi kevään vaaleista ilmastovaalit. Haluamme muuttaa Suomen ja Euroopan suuntaa niin että siirrymme sanoista tekoihin ja teemme tarvittavat toimet ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi niin kauan kuin vielä ehdimme. Veli Liikanen yksi niistä kantavista voimista, jotka tämän muutoksen tekevät. On mahtavaa, että Veli lähtee puolueen varapuheenjohtajana ja yhtenä keskeisistä ilmastoasiantuntijoistamme viemään tätä viestiä eurovaaleihin, sanoo vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettinen.

Veli Liikanen (s. 1979) on mikkeliläinen nuorisotutkija ja Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja. Puolueen varapuheenjohtajuuden lisäksi hän toimii Vihreiden ilmasto- ja energiatyöryhmän puheenjohtajana. Kuntavaaleissa 2017 Liikanen sai Mikkelissä kaupungin toiseksi suurimman äänisaaliin. Hänellä on puoliso ja kaksi lasta. 

Liikasen kampanja käynnistyi avoimella yleisötilaisuudella Mikkelin kävelykadulla puheenjohtaja Pekka Haaviston kanssa lauantaina 1.12. klo 12.

Vihreät on aiemmin nimennyt eurovaaliehdokkaiksi Heidi Hautalan ja Iiris Suomelan.