Jatkokaudelle valittu Vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettinen kiitospuheessaan: Meidän tehtävämme on edustaa toivoa

18.06.2017

Puoluesihteeri Lasse Miettinen valittiin Vihreiden puoluekokouksessa Tampereella yksimielisesti jatkokaudelle tehtävässään. Vastaehdokkaita ei ollut. Kiitospuheessaan Miettinen kiitti puolueväkeä luottamuksesta ja kovasta työstä, jolla on tehty viime vuosina vihreiden kaikkien aikojen suurin eduskuntavaalitulos, kuntavaalitulos ja jäsenennätys.

– Te olette tehneet tämän menestyksen. On ollut kunnia olla tekemässä sitä yhdessä teidän kanssanne, Miettinen sanoi.

Puheessaan Miettinen suuntasi Vihreiden katseet tulevaisuuteen.

– Kysymys ei voi seuraavina kuukausina ja vuosina olla, miten pidämme tämän, mitä olemme saavuttaneet. Sen on oltava, miten rakennamme tämän päälle ja muutamme maailmaa, Miettinen sanoi.

– Nyt työ vasta alkaa. Meidän tehtävämme on tuoda vaihtoehto, joka koskettaa ihmisiä ja saa kokemaan, että politiikalla voi taas olla jotain merkitystä. Meidän on osoitettava, että tässäkin ajassa on mahdollista puolustaa koulutusta ja ympäristöä, ihmisoikeuksia ja heikommassa asemassa olevia. Meidän pitää rohkeasti ja häpeämättä edustaa toivoa, Miettinen sanoi.

Puheessaan Miettinen palasi myös Vihreiden juurille ja siihen, että Vihreät ovat voima, joka on tullut politiikan ulkopuolelta muuttamaan politiikkaa.

– Me pidämme kirkkaana mielessä keitä varten tätä teemme. Emme tee politiikkaa valtuustosaleja ja eduskuntia varten, emme toisia puolueita varten, vaan ihmisiä varten. Meidän on jatkettava sitä minkä olemme aloittaneet: opeteltava yhä paremmin puhumaan politiikasta kielellä, jota ihmiset ymmärtävät, ja puhuttelemaan yhtä lailla ihmisten sydäntä kuin päätä, Miettinen sanoi.

Turkulaistaustainen Lasse Miettinen on toiminut vihreiden puoluesihteerinä vuodesta 2013 alkaen. Ennen puoluesihteerin tehtävää hän on työskennellyt mm. Vihreän ministeriryhnän erityisavustajana sekä Vihreiden järjestöpäällikkönä.

Vihreiden sääntöjen mukaan puoluesihteerin kausi on rajoitettu kolmeen kaksivuotiskauteen. Miettinen valittiin nyt viimeiselle eli kolmannelle kaudelleen.

Koko puhe luettavissa täällä.