Ozan Yanar: Nyt on oikea aika uudistaa perhevapaat ja yritystuet

27.06.2017

Oikea aika uudistaa perhevapaat ja yritystuet on nyt. Näin sanoi Ozan Yanar pitämässään Vihreän eduskuntaryhmän ryhmäpuheessa eduskunnassa käydyssä keskustelussa Julkisen talouden suunnitelmasta.

– Talouden positiiviset tulevaisuuden näkymät tarjoavat hallitukselle hyvät mahdollisuudet tehdä kaivattuja uudistuksia. Vihreä eduskuntaryhmä kannustaa hallitusta ryhtymään töihin, jotta kasvu saataisiin kestävämmälle uralle, ja jotta kasvulle olisi hyvä alusta myös tulevaisuudessa, Yanar sanoi.

Yanar vaati hallitusta panostamaan koulutukseen ja tutkimukseen ja toteuttamaan yritystukien remontin sekä päivittämään perhevapaajärjestelmän.

– Hallituksen kykyä tehdä rakenteellisia uudistuksia voi mitata kahdella tapaa: Millaisen yritystukiremontin hallitus saa aikaa? Ja saako hallitus päivitettyä perhevapaajärjestelmän, joka lisäisi työllisyyttä ja parantaisi tasa-arvoa? Yanar kysyi.

– Me vihreät tarjoamme vaihtoehdon. Varmistaisimme, että talouspolitiikka on reilua kaikkien väestöryhmien kannalta. Uudistaisimme yritystukijärjestelmämme. Panostaisimme varhaiskasvatukseen, koulutukseen, tutkimukseen ja tieteeseen, Yanar linjasi.

Koko puhe luettavissa täällä.