Touko Aalto pyöräilee Jyväskylästä Pariisiin osana Team Rynkeby -hyväntekeväisyysjoukkuetta

30.06.2017

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto osallistuu Team Rynkeby -hyväntekeväisyystempaukseen, jossa Suomen eri kaupungeista lähtevät joukkueet pyöräilevät Pariisiin. Tapahtuma kerää rahaa syöpää sairastaville lapsille ja heidän perheilleen.

Team Rynkeby perustettiin vuonna 2002 ja siinä on 1700 osallistujaa ympäri maailman. Kaikki tapahtuman keräämät rahat menevät lyhentämättömänä syöpää sairastaville lapsille ja heidän perheilleen.

Vuonna 2016 Team Rynkeby lahjoitti 8,84 miljoonaa euroa taisteluun lasten syöpää vastaan. Suomen Sylva ry sai 331 795 euroa, josta se osoitti kolmasosan Aamusäätiölle lasten syöpähoitojen ja tutkimuksen kehittämiseen. 

– Hyvinvointivaltiota tarvitaan ja sillä on yhteiskunnassa merkittävä rooli. Valtio ei kuitenkaan pysty kaikkeen. Siksi mielestäni on hienoa, että aktiiviset ihmiset haluavat haastaa itsensä ja auttaa omalla tavallaan, Aalto sanoo.

Suomesta Pariisiin pyöräilee tänä vuonna yli 200 pyöräilijää. Aalto lähtee matkaan osana Jyväskylän Team Rynkeby -joukkuetta keskiviikkona 5.7. klo 10.30 Jyväskylän kävelykadulta.

Kaikkien Team Rynkeby -joukkueiden yhteislähtö on perjantaina 7.7. klo 12 Helsingin Kansalaistorilta, josta pyöräilijät ajavat letkassa Vuosaareen satamaan ja nousevat samana iltana lauttaan kohti Travemündeä.

Pyöräily päättyy la 15.7. Pariisiin noin klo 13–14.

Kesken pyörämatkan Aalto vierailee Porin SuomiAreenassa pitämässä linjapuheen Vihreiden ja Suomen tulevaisuudesta Vihreiden puoluetunnilla keskiviikkona 12.7. klo 13.30.