Vihreät valitsi uuden puoluejohdon

15.06.2019

Vihreät valitsi puoluekokouksessaan lauantaina 15.6.2019 puheenjohtajaksi Maria Ohisalon ja puoluesihteeriksi Veli Liikasen. Puolueen varapuheenjohtajiksi valittiin Riikka Karppinen, Fatim Diarra ja Jaakko Mustakallio. Puoluevaltuuskunnan puheenjohtajaksi valittiin Silja Keränen.

Veli Liikanen on mikkeliläinen kaupunginvaltuutettu ja nuorisotutkija. Hän on toiminut puolueen varapuheenjohtajana edelliset kaksi vuotta.

– Puoluesihteerinä haluan pitää huolta siitä, että vihreiden arvot ja viesti näkyvät kirkkaampana kuin koskaan. Tässä ahdistavassa maailmassa meidän tehtävämme on tarjota toivoa. Meidän on tarjottava mahdollisimman monelle ihmiselle mahdollisuus tulla mukaan tekemään sankaritekoja paremman tulevaisuuden puolesta, Liikanen sanoi.

Riikka Karppinen sodankyläläinen kunnanvaltuutettu.

– Vihreät on vakiintumassa uskottavaksi vaihtoehdoksi myös kaukana perinteisistä kannatusalueista. Koko Suomen vihrein äänestysalue ei ole enää Kallio – vaan Kolarin Äkäslompolo. Varapuheenjohtajana haluan osaltani varmistaa, että äänemme kuuluu entistä vahvempana koko Suomessa, Karppinen sanoi.

Fatim Diarra on helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu.

– Suomi on muuttunut. Rasistiset kommentit ja rasistinen käytös on normalisoitu. Nyt kun Vihreät on merkittävä voima valtakunnallisesti, meillä on aivan erilainen asema vaikuttaa siihen, miten syrjäytymiseen puututaan, Diarra sanoi.

Jaakko Mustakallio on Tampereen kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja.

– Ilmastokysymyksen ohella meidän vihreiden on tuotava esiin uskottavia ratkaisuja, joilla työllisyysastetta ja hyvinvointia nostetaan kaikkialla Suomessa. Työ muuttaa jatkuvasti muotoaan. Haluan edistää onnellista työelämää, laadukasta koulutusta ja kestävää kiertotaloutta, Mustakallio sanoi.

Silja Keränen on kajaanilainen kaupunginvaltuutettu..

– Haluan olla tekemässä Vihreistä aidosti ja oikeasti koko maan puoluetta. Ilmastonmuutoksen hillintä, luonnon ja ympäristön tila sekä ihmisten hyvinvointi kiinnostaa myös pikkukaupungeissa ja maaseudulla, Keränen sanoi.

Valittujen henkilöiden lisäksi puoluekokous valitsee vielä puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtajat sekä puoluehallituksen ja puoluevaltuuskunnan muut jäsenet.

Tiedote puheenjohtajan valinnasta >