Vihreiden jäsenäänestys ylitti 50 % äänestysaktiivisuuden

12.06.2017

Yli puolet äänioikeutetuista on äänestänyt Vihreiden jäsenäänestyksessä. Maanantaina 12.6. äänensä on jo toimittanut 5 322 henkilöä, mikä vastaa 61 prosenttia äänioikeutetuista.

Jäsenäänestys jatkuu edelleen torstaihin 15.6. klo 16 asti. Kaikki siihen mennessä puoluetoimistolle postitse tai suoraan saapuneet äänet ehtivät mukaan laskentaan.

– Vihreiden ennätysten vuosi jatkuu. Tämä on jo nyt, useita päiviä ennen jäsenäänestyksen päättymistä, suurempi äänestäneiden määrä kuin edellisellä kerralla yhteensä. Ihmiset haluavat osallistua ja vaikuttaa tässä tilanteessa, jossa vihreää vaihtoehtoa kestävämmän ja inhimillisemmän tulevaisuuden puolesta tarvitaan enemmän kuin koskaan, puoluesihteeri Lasse Miettinen toteaa.

Edellytys sille, että jäsenäänestyksen tulos lasketaan, on että äänestysaktiivisuus ylittää 50 prosenttia äänioikeutetuista. Raja on näin ollen ylittynyt useita päiviä etuajassa. Vihreiden jäsenäänestyksessä on 8 768 äänioikeutettua.

Jäsenäänestys puheenjohtajasta on muodollisesti neuvoa-antava, koska yhdistyslaki ei salli sitovaa jäsenäänestystä puheenjohtajasta, mutta jäsenäänestyksen tulosta pidetään puoluekokousta poliittisesti sitovana. 

Jäsenäänestyksen tulos lasketaan ja julkistetaan puoluekokouksessa Tampereella 17.6., jolloin puheenjohtaja virallisesti valitaan.