Vihreiden puoluekokouksen ajankohtaa siirretään koronan vuoksi

13.03.2020

Vihreiden puoluekokous oli tarkoitus pitää Joensuussa 23.–24.5. Hallituksen yleisötapahtumia koskevan suosituksen mukaisesti puoluekokouksen ajankohtaa siirretään. Uusi ajankohta on 5.–6.9. ja pitopaikkana edelleen Joensuu.

Vihreiden puoluehallitus päätti ajankohdan siirtämisestä etänä pidetyssä kokouksessa lauantaina 14.3.

– On itsestään selvää, että haluamme toimia Suomen koronatilanteen kannalta vastuullisesti. Siirtämällä ajankohtaa voimme osaltamme ehkäistä koronaviruksen leviämistä, puoluesihteeri Veli Liikanen toteaa.

Puoluekokouksessa päätetään tänä vuonna Vihreiden periaateohjelmasta, joka uusitaan kahdeksan vuoden välein. Henkilövalintoja ei olla tässä kokouksessa tekemässä.

– Periaateohjelma on puolueen kannalta tärkeä asiakirja. Se kertoo arvopohjasta ja periaatteista, jotka tekevät vihreistä nimenomaan vihreitä, Liikanen sanoo.

Joensuu-areenassa järjestettävä puoluekokous kokoaa yhteen noin 600 osallistujaa, joista 400 on virallisia kokousedustajia.

– Olen tyytyväinen siihen, että tilat järjestyivät myös uudelle ajankohdalle eikä puoluekokouksen sijaintia tarvinnut vaihtaa. Joensuu on kasvava kaupunki, jolla on kunnianhimoinen hiilineutraaliustavoite, Liikanen toteaa.