Kokoomuksen valitsema oikeistokonservatiivinen hallitus tietäisi kylmää kyytiä ihmisille ja ympäristölle

27.04.2023

Hallitustunnustelija Petteri Orpo päätti valita perussuomalaisen suunnan ja rakensi oikeistokonservatiivisen hallituspohjan perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien kanssa. Sitä tukemassa on mukana myös RKP. Ei ole suomalaisille tai yrityksillemme hyväksi, jos seuraava hallitus tekee u-käännöksen EU:n, maahanmuuton tai ilmasto- ja ympäristöpolitiikan osalta.

Vielä ei ole tiedossa, millaisen hallitusohjelman hallitusneuvotteluihin kutsutut puolueet kirjoittavat. Mitä käy ilmastotyölle tai luontopolitiikalle? Elävätkö ne jatkossa vain näiden puolueiden juhlapuheissa vai tuleeko hallitusohjelmaan konkreettisia toimia? Entä millainen on hyvin alkaneiden koulutussatsausten kohtalo? Leikataanko heikossa asemassa olevilta? Missä ihmisoikeuskysymyksissä otetaan takapakkia, ja toisaalta mitkä asiat seisovat neljä vuotta paikallaan?

Olen huolissani kokoomuksen liberaalien ja RKP:n kyvystä pitää kiinni avoimesta ja eteenpäin katsovasta Suomesta yhteistyössä perussuomalaisten kanssa. Nyt punnitaan puolueiden arvot ja periaatteet. Vetoan vielä RKP:hen, että puolue ei ryhdy perussuomalaisen politiikan tukipuolueeksi. On vaarallista, jos Suomi kääntyy henkisesti sisäänpäin. Jos taloutta uudistava vihreä siirtymä menee vihkoon, tulee sillä olemaan miljardiluokan vaikutus.

Vihreät jatkaa työtään Suomen uudistamiseksi maaksi, joka katsoo rohkeasti eteenpäin ja jossa luonto kukoistaa, ihmisoikeudet toteutuvat ja jokaisella on vapaus olla oma itsensä sekä mahdollisuus yrittää, onnistua ja menestyä.

Tulemme pitämään ihmisten ja ympäristön puolta myös oppositiosta käsin. Tulemme puolustamaan avointa ja eurooppalaista ilmastosta ja luonnosta huolehtivaa ja ihmisoikeuksia kunnioittavaa Suomea, jossa yrittäminen kannattaa ja taloutta uskalletaan myös uudistaa.