Puoluekokouksessa on häirintäyhdyshenkilöt

Vihreiden puoluekokous on syrjinnästä ja häirinnästä vapaa alue - puoluekokouksessa on ensimmäistä kertaa häirintäyhdyshenkilöt, jotka tukevat ja auttavat.

Turvallinen ja hyvä ilmapiiri synnytetään yhdessä kunnioittamalla jokaisen oikeutta olla oma itsensä ja tulla kunnioitetuksi sellaisena kuin on. Myös syrjintään, häirintään ja epäasialliseen kohteluun puuttuminen on jokaisen tehtävä.

Häirintä on ihmisarvoa loukkaavaa käyttäytymistä, joka perustuu henkilön ominaisuuksiin. Häirintää voi olla myös rasistinen tai muu johonkin ryhmään kohdistettu vihapuhe sekä epäasiallinen tai syrjivä kohtelu. Seksuaalinen häirintä on sanallista, sanatonta tai fyysistä, luonteeltaan seksuaalista ei-toivottua käytöstä, jolla loukataan henkilön henkistä tai fyysistä koskemattomuutta.

Jos kohtaat tapahtumassa häirintää tai epäasiallista kohtelua, voit olla yhteydessä häirintäyhdyshenkilöihin. Voit myös itse ottaa asian puheeksi henkilön kanssa, joka on mielestäsi syyllistynyt epäasialliseen kohteluun tai häirintään.

Häirintäyhdyshenkilön tehtävänä on neuvoa, tukea ja auttaa tapahtuman osallistujia. Häirintäyhdyshenkilö ei ole tuomari, eikä ryhdy koskaan toimenpiteisiin ilman asianomaisen lupaa. Keskustelut häirintäyhdyshenkilön kanssa ovat aina luottamuksellisia. Häirintäyhdyshenkilöt ovat tehtävään koulutettuja vapaaehtoisia.

Tapahtuman häirintäyhdyshenkilöinä toimivat:
Sami Halme
Johanna Riitakorpi
Annika Ojala
Markus Drake
Lotta Kortteinen

Häirintäyhdyshenkilöt tavoitat numerosta 041 707 6668 (puhelu, tekstiviesti, Whatsapp).

Muistathan, että yhteyttä voi ottaa matalalla kynnyksellä.

Häirintäyhdyshekilöt esitellään kokouksen alussa ja kokouksen infopisteestä löydät myös tietoa aiheesta.

 

Jaa sivu: