Kun yhdistys on rekisteröity, se voi hakea Vihreän liiton jäsenyyttä.

Uudet yhdistykset hyväksytään puolueen jäseneksi puoluevaltuuskunnan kokouksessa, joita pidetään yleensä kaksi kevätkaudella ja kaksi syyskaudella. Valtuuskunnan kokousten ajankohdat näet täältä.

Hakemus on syytä toimittaa hyvissä ajoin ennen valtuuskunnan kokousta sähköpostitse hallintopaallikko@vihreat.fi (hallintopäällikkö Risto Kankaanpää).

Yhdistyksen pitää liittää hakemukseensa seuraavat asiakirjat:

 1. Jäsenhakemus

  Hakemus voi olla vapaamuotoinen, eikä siinä tarvitse sanoa muuta kuin että haemme Vihreä liitto rp:n jäsenyyttä. Hakemuksessa pitää olla yhdistyksen virallinen allekirjoitus (siis yhdistyksen sääntöjen mukaisten nimenkirjoittajien allekirjoitus tai -kirjoitukset).

 2. Yhdistyksen säännöt

  Sääntöjen on oltava yhdistyksen voimassaolevat, yhdistysrekisterin tarkastamat säännöt.

 3. Tiedot perustajajäsenistä ja hallituksen jäsenten ajan tasalla olevat yhteystiedot

  Hakemukseen liitetään mukaan tiedot yhdistyksen perustajajäsenistä sekä yhdistyksen toimihenkilöiden (puheenjohtaja, sihteeri, taloudenhoitaja) ja muiden hallituksen jäsenten ajan tasalla olevat yhteystiedot (kotiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite).

  Yhdistyksen yhteystiedot tulee ilmoittaa MYÖS sähköisellä lomakkeella puoluetoimistolle.

 4. Pöytäkirjanote yhdistyksen kokouksen päätöksestä liittyä Vihreään liittoon

  Jos jo yhdistyksen säännöissä on päätetty Vihreään liittoon kuulumisesta (esim. mallisääntöjen mukaisella sääntömääräyksellä "Yhdistys on Vihreä liitto r.p:n jäsenyhdistys"), ei puolueeseen liittymisestä tarvitse tehdä erillistä päätöstä. Nykyisin kaikki uudet yhdistykset noudattavat mallisääntöjä tältä osin.

  Mallisäännöissä on myös maininta siitä, että yhdistys on oman piiri- tai liittojärjestönsä jäsen, joten piirin/liiton jäsenyyden hakemisestakaan ei ole tarpeen tehdä erillistä päätöstä.

Tämän lisäksi toimisto tarkistaa, että yhdistys on rekisteröity, koska Vihreän liiton jäseneksi voidaan hyväksyä vain rekisteröityjä yhdistyksiä. Vireillä oleva rekisteröinti ei siis ole riittävä, vaan rekisteröitymisen pitää olla jo tapahtunut.

Lisätietoja saat Vihreän liiton toimistolta puoluevaltuuskunnan asioita hoitavalta hallintopäällikkö Risto Kankaanpäältä, p. 050 544 7510, hallintopaallikko@vihreat.fi

Jaa sivu: